31 oktober 2012

"Curre"
 
Idag är en fullspäckad dag likso många andra. Det som stod på att göra listan idag var bl a Shoppa med mamma och syster, rida + hoppträning och have a talk med kusin.
Shoppingen gick bra. Först åkte vi till Burlöv Center men hittade inget, och till slut fick jag min vilja igenom och vi drog till Emporia. Och som jag sa hittade syster en klänning som hon kan ha på vår morbrors bröllop (Bröllop? JIPPI!). Jättejättefin blå klänning från Whoops. Whoops har ASSNYGGA kläder, I Love It! Jag hittade en kavaj som jag skulle och nu har vi bara skor kvar sen är vi alla påklädda.
Nu väl hemma är det bara att byta om och sätta sig på cykeln som bär till stallet. Rida lite unghäst och sen hoppträning med Speedy för Olof (www.oshastar.com). Till helgen är det Hopp Klubbmästerskap i Eslöv! Tagga! Tagga!

Lov

Måndag, måndag, måndag och det är lov, lov, lov! Vaknade innan klockan idag. Redan 7.08. Och i väntan på bättre tider spelade jag Ruzzle, efter en stund kom Zally och hoppade upp i sängen då kan man inte gå upp utan det betyder myyys. Men det blev en kort mysstund idag, många saker att göra.
* Släppa ut hästarna
* Göra äppelkaka
* Vispa vaniljsås
* Frukost
* Fixa stallet
Allt detta innan 10.00
10.00: STALLET
7 hästar motionerade idag trots den besvärliga blåsten... Vi är duktiga vi på Högås! http://stuteri.blogspot.se/ 
 
Äpplakaga -GOTT!
 
 
 
Söndag:
Igår åkte jag med min vän, Elin, till Emporia i Malmö. Helt sinne vilket hus allstå! Helt galet! Men vissa affärer som inte finns på Nova fanns där och vissa hade riktigt fina kläder.
Emporia - I Like!

26-27/10 2012

Det har varit ett litet blogguppehåll nu de senaste dagarna men det betyder inte att jag har haft uppehåll snarare tvärt om, här har hänt grejor!
 
Fredag sista prao dagen, ganska tråkigt faktiskt, Jag har trivts så bra och det har varit jätteroligt! Tack Sara och Jessika för en härlig praktiktid hos er! www.blomsterhornan.blogspot.com
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lördag lite sovmorgon till 8 sen riiiidddaaa! :D Först ut var Reo, en inridningsponny, han skötte sig bra. Sedan var det Cuuuuuuurren, den bästa, han hade lite joggdag över lite bommar, och bommarna ovanligtvis var tydligen inte farliga idag men det var nog bara idag..Och Tessan tömkörde Vanilla LUNCH Tessan tömkörde IM Claudius rp 178 medans jag byggde till Speedy, barnrumpan, seriehoppning. 4 Studs på ena långsidan och på andra  en 5 1/2 (oxer ut) ett galoppsprång och grind. Kul, men man blev ganska trött ;) Sist var Foxy, Tessans egna uppfödning född 09, lite longering -Duktig flicka!
Hem - fixa stallet - ta in hästarna - duscha - bort till mina fina kusiner, väääldigt god mat -jag åt mycket.
 

Mysigt hösttrimm

Jag fortsätter på rubriken Höstmys med mysigt hösttrimm med Curre.
 
I söndags trimmade jag Curre på fältet och Tessan (www.hogasstuteri.se) fotade. Eftersom jag praoar mellan 10.00-18.00 hinner jag bara rida en häst innan (Speedy) och ingen på kvällen då jag kommer hem för sent och måste ta hand om mina hästar jag har hemma hos mig. Så jag hade inte ridit Curre på en vecka (Curre abstinens!!!). Istället har Tessan ridit honom eftersom vi "delar" på honom. Och självklart  var han vääääldigt fiiin som han alltid är!
 
Curre och hans härliga, underbara, fina, runda, älskade galopp
Att trimma på fältet innebär backar upp och backar ner....
men också en härlig miljö!
Curre i piaff? Njaa, det är bara en galoppfattning ;)
 
Och som avslutning på detta blogginlägg delar jag med mig av ett gott skratt...
Gina, innekatten på Högås, in awesome action!

Bra.Dåligt.Bra

Härlig prao dag idag så här en vanlig tisdag i början på veckan. Det var hyffsat lugnt men ändå saker att göra. Jag slutade lite tidigare idag för att jag skulle hoppträna med Speedy (min egna häst) för Olof (www.oshastar.com). Jag var framme med bussen 16.09 och hemma 17.47 efter lite väntan och en låååång väg att gå! Det är inte varje dag men idag råkade min pappa glömma mig och jag glömde min mobil så att jag fick gå, självklart trodde jag att han skulle komma medans jag gick annars hade jag gått inom hos någon jag kände men det kom ingen pappa på 1 mil+. Lite trött i bena slängde jag i mig mat och sen far jag iväg till stallet.
 
Hoppträningen gick super bra! Speedy blir bara bättre och bättre för var gång och det är kul. Olof sa dessutom att det var nog det bästa han sett honom. Vi hade bättre flyt, näsan mer ute och fick därmed bättre språng. Nu blir det lite serie/studshoppning i helgen sen är det träning igen och sen hopp KM! SKOJ! :-)
 
Speedy f. 2008 Häst, valack fullblod-welsh

Läxor->Prov->Muntligredovisning--->Praktik!

Jag har nu påbörjat min 2:a vecka på den efterlängtade, välförtjänt praktik. Gud vad jag längtade efter prao! Innan vi gick ut på praktik hade vi veckan innan på torsdagen,bara på torsdagen (!), ; 1:a lektionen - Prov 5 kapitel. 2:a lektionen -Muntligredovisningom Mänskliga rättigheter (grupparbete -inte alltid det lättaste). 3:dje lektionen -Glosförhör + skriftliginlämning i Engelska! Snacka om att det är häärligt att ha tankarna någon annan stans än i skolan. 
Jag utför min prao hos Sara och Jessika på Blomsterhörnan i Eslöv. Jag trivs superduper bra! De är jättesnälla och tar väl hand om mig och bry sig om mig. Det är jättemysigt och hemtrevligt på Blomsterhörnan, och Sara och Jessika gör väldigt, väldigt fina saker!!! Kolla deras blogg: http://blomsterhornan.blogspot.se/ 
 
Här är lite bilder som jag har fotat och delvis gjort:
 
Ses! KRAM
 
 
 
 

Höst.Höst.Höst!

Hösten är sin finaste färg och det måste förevigas så jag tog hundarna med mig och gick på en "fotopromenad". Alla tyckte det var mysigt att få sniffa efter harar, rådjur och ett och annat vildsvin (kanske?). Men lite jobb fick man göra och delta som fotomodel. Det funkar tycker Noa, bara man får spana under tiden ;) Zally vill mest hålla koll på sin matte och befinner sig alltid vid fötterna på mig -Lydig hund jag har! :-)
 
 
 
Här kommer lite höstbilder:
 
Noa
Noa
Zally
Noa och Mysosten

Karro - the no 1 bereiter!

Följ min hästiga vardag på väg mot toppen!

RSS 2.0