Årsdebut!

2013-04-27 Lördag. Igår var det äntligen dags för lite hopptävling med Speedy! Han har varit igång sedan aprils början så vi började lite lugnt med en 90 cm. Tanken är att han ska debutera 120 cm och eventuellt kvala till Falsterbo.
 
Han var superfin hela tiden igår. Lite, liter sadeltvång när jag satt upp men sen var det bara spetsade öron hela tiden! Skönt att vara tillbaka på banan! Faktum är att våran senaste start var 20 juli förra året.
 
Tur jag har Tessan som groomar och fotar mig på alla tävlingar!
 
Fina galoppen!
 
"Ban-check!"
Första hindret..
 
..och mål!
 
Åkte hem med en fin felfri runda och en trött men åh så söt häst!

Mot praktiken:

Blomsterhörnan

Finaste grabbarna!

Tävling:
2013-04-06 Trons RF
 

Först ut var Hillstars Brocco Lee i LC:2 (Årsdebut 2013). "Knatte" var först anmäld till LB:1 men eftersom han har var varm i ena frambenet i början av veckan, kunde vi inte rida ordentligt. Så vi valde starta LC:2, det ska vara lätt och roligt att tävla!
 
LC:2 - 60.00%

Knatte är ju en klass för sig! Shit vad han är fin! Han var verkligen superfin att rida inne på banan tills...sadeltvånget kom. Det var i första galoppvolten det började guppa lite, sedan fotsatte det på diagonalen. Slutade med stillastående bock-bock. När vi väll kom fram ur det så hamnade vi utanför banan? Hur gick detta till tänkte jag. Men lika snabbt in som ut och vi fortsatte programmet som om inget hade hänt (i vanliga fall hade vi nog blivit uteslutna). Trots "missarna" så kändes det sååå skönt att Knatte för en gång skull släppte det vrånga direkt! Jag säger bara: O´boy vad Knatte kommer bli mäktig!!! En riktigt rolig ponny att rida!
 
 
 
 

Nästa på tur var Aéreo i LB:1. Reos tredje tävling och hans första utetävling.
 
LB:1 - 56.652%
 

Nä när ni ser procenten blir ni antagligen inte jätteimpade MEN han var jättejätteduktig! Det var helt klart hans bästa program hitills. Han var mjuk och sansad men samtidigt engagerad och aktiv. Han lyssnade fint och trängde inte så som han gjort de andra tävlingarna. Men vad var då problemet tänker ni?! Jo problemet, eller problemet och problemet det bara är så som det är. Saken var det att det var en sånn dära domare som är fixerad vid formen. Nacken som högsta punkt och nosen i lodplan! Och visst så ska det vara med LB och unghästar? Det är kanske inte det viktigaste att nosen är exakt i lodplan då...
Men inga sura miner här inte! Jag är jättenöjd med Reo! Han är väldigt ridbar och utvecklas hela tiden!
 
 
 
 
Sist ut för att checka banan var EG Carnot i LA:1.
 
LA:1 - 68,816% = Tredje plats!!!
 

Finaste Curre säger jag bara! Han var superfin på framridning och jättefin på banan! Jag kände att han var lite spänd inne på banan och hade gärnat velat att han kom lite mer genom ryggen, framförallt i galoppen, för att höja 7:orna till 8:or! Men vi gjorde ett väldigt jämt och stabilt program. Och det belönades med en fin tredje plats mot superduper ponnyer i klassen!!!
 
 
 
 
Det är de finaste grabbarna! ♥

kyckling~pasta~gräddsås.

~pasta~
 
~kyckling~
 
~pasta, kyckling och gräddsås~
 
 
 
imorgon är det skola för första gången på 2 1/2 vecka
3 dagar i skolan sen är det 2 veckors prao.
Jag tror jag överlever ;-)
 
God natt alla fina♥

...1 april...

O´boy vilken dag!!!
Vädret har varit underbart! Lyxfrukost med hela familjen (det är INTE oftas!)! Speedy är igång igen! Massor av trimm!  Alla hästarna gick suuuuper!!!
 
1 april. 
Började dagen med en lyxfrukost där alla i familjen satt och åt vid matbordet samtidigt. Ägg och skagenröra -mmmm love it! Det var jättemysigt. Sen gick jag ut till mina hästar här hemma som fått mat inne tidigare på morgonen trots att det var så fint väder. Varför? Jo för att Speedy fick flytta till Högås idag och börja jobba lite igen. 
Jag traskade iväg i rask tak och var framme innan jag visse ordet av det. Ingen idé att vänta, vi kör igång direkt! På med sadel, inspäningar, träns och lina. Ut och snurra nårga varv på ridbanan i solen. En liten mjukis start med nu är han igång. Målet är Falsterbo i sommar!!! :-) 
 
Lunch
Mmmmm! Lyxig sommarlunch med jordgubbar, blåbär och melon (och chokladmuss till de som ville ha, det vill säga inte till mig!) Åh vad gott!!!
 
Curre
 
Trim-dag för Currisen och mig idag. Oj oj oj vad han var fin! My god vad jag älskar den ponnyn!!! Oslagbar! Vi övade på att samla galoppen väldigt mycket, nästan till piruett-galopp (alltså galopp på stället). Och galopp->skritt->galopp->skritt. Också det gjord han bra. Sen la vi upp traven lite så han tvingades trava med större steg även i 8 m volter, det är ganska jobbigt. I alla fall för mig! Jag blev lite anfådd där ;-)
 
Knatte

Även Knatte skulle haft trim-dag idag MEN när jag hämtat honom från hage och gjorde iordning märkte jag att han beteede sig konstigt med höger fram. Så jag frågade Tessan. Och jaha, han var lite varm och hade plus i det benet. Vi tog ut och sprang med honom men han visade ingen hälta så vi bestämde oss för att bara jogga lite. Och som vanligt så var Knatten väääldigt fin! Han är sååå häftig! Vilken känsla han ger asså!!! Underbar!
 
Reo

Trim-dag idag för lille Reo. Han var superduperfin! Enligt Tessan fick han dagens guldstjärna men jag vet inte. Curre eller Reo? Nja Curre får nog min guldstjärna men det kanske kanske är hjärtat som väljer. ;-)
Reo fick öva på att galoppera väldigt lugnt och mjukt. Det låter inte så svårt men med Reos bakbensmekanik är det inte det lättaste. Som sagt han var jättejättefin och det var bara att njuta! 
 

Karro - the no 1 bereiter!

Följ min hästiga vardag på väg mot toppen!

RSS 2.0