Fredag 30 aug 2013

Tjena!
 
Jag har lite oflyt i mitt bloggande just nu men jag ska försöka skärpa mig nu framöver. I september blir det träning, träning, träning! Curre är igång och ska träna på och komma ut och tävla. Knatte ska matchas för SPAF Ungponny Championat i Falkenberg sista helgen i September. Där ska han tävla mot andra svenskfödda 5-åriga D-ponnyer, och en del rids av vuxna så konkuransen är hård! Men det är kul med utmaning! :-)
 
Nu är det snart tid för skola. Jag börjar 13.15 idag och slutar 17.00. Hoppas vi får sluta tidigare för att det är fredag.
 
Tidigare på förmiddagen har jag hunnit med att rida Speedy. Han var ganska pigg först men blev väldigt nöjd när vi var klara med vårt behagliga joggpass. Sen trimmade vi Curre lite. Han var mjuk och fin och jobbade på bra så behövde inte rida så länge. Efter Curre så sprang vi med Foxy, Tessans 4-åring som ska gå kvalitetsbedömningen imorgon. Och så hann jag till och med fixa lite i stallet innan det var tid att cykla hem och duscha!
 
Ikväll ska jag på inflyttningsfest hos min fina vän Elin! KUL! :-D

2013-08-25

Jag ligger i sängen för att sova, men jag kan inte fast än jag är skittrött! Så jag tänkte 'varför inte blogga om vad som händer imorgon?'. 
 
Imorgon Måndag 2013-08-26:
>skola (9.00-12.00)
>Speedy hoppa
>Curre tömköras
>Knatte tömköras efter vila sedan Ungponny-SM
 
Sen på kvällen hoppas jag hinna städa mer på mitt rum (vilket jag har gjort i två veckor redan MEN det är inte klart...).
 
väckarklockan ringer 06.20 imorgon så nu MÅSTE jag sova!!!

Curre min underbara!

Åh vilken härlig känsla Curre gav iförmiddags när vi red ett lättare trimpass på honom! Så mjuk. Så följsam. Med energi. Bra takt. Luftig. Fin i formen. Svarade bra på hjälperna. Fina öppnor och slutor. Ah det var bara sååå kul!
 
Bild: Susanne träning tidigare i somras.
 

HILLSTARS BROCCO LEE, SVERIGES BÄSTA FEMÅRIGA PONNY

 
 
 
 
 
 

SM 2013

Jag rider såååååå jävla sinnes bra ponnyer, och nu vet alla andra också det!
 
Knatte VANN Ungponny-SM för femåriga ponnyer!!!!!!!!!! OCH Claudius tog BROMSET!!!!!!!! 
 
detaljer kommer senare idag. Nu haka jag äntligen sova efter två väldigt, väldigt lyckade tävlingsdagar och 8 timmars bilkörning i sträck, eller ja jag åkte!
 
Bilden är från prisutdelningen med Knatte idag <3

SM 2013

Oj, oj OJ vad jag är glad!!! Båda pojkarna skötte sig strålande idag. Claudius var pepp och på tårna men det var bara bra eftersom han är finast då och Knatte var lite spänd av själva tävlingen fast än vi red igår på banan, men han känner helt enkelt ab när det är skarpt läge. Fin var han i alla fall! 

Jag är såå trött, somnade sittandes i stallet medan jag väntade på att hästarna skulle äta upp, så jag skriver väldigt kort och ni för nöja er med bilder från igår när vi joggade. 
 
Resultat:
 
Claudius: 83,6% = 5:a
Kommentar: "..med en travlängning som fick oss att le." -domarna
 
Knatte: 87,4% = 2:a
Kommentar: "..en ponny med internationellkaraktär." -domarna
 
 
 
 
 
 
Jag lägger upp siffrorna imorgon, nu ska jag SOVA!
 
God natt, hoppas ni drömmer lika sött som jag kommer inatt ♥
 

SM 2013

Snark snark. Ja nu är vi på hotellrummet för att sova. Jag tror faktiskt att jag är den enda Dion är vaken i rummet. 
 
Ville bara skriva att grabbarna var mycket fina innan i eftermiddags när vi joggade. Så det känns bra inför imorgon.Claudius startar redan 08.43 och Knatte 12.13, så vi måste gå upp jättetidigt. Jag ställer klockan på halv sex!!! Usch jag är inte en morgonmänniska, men det går på vilja ;-) 
 
 
 
Kvällsmat
Piketröjan 
 
Nu ska jag också sova, god natt!

SM 2013

Nu rullar bilen igen vidare mot Karlstad och SM.
 
Grabbarna, precis som oss, verkar ha sovit bra på den sagolika gården utanför Göteborg. Imorse gick vi en sväng med dem så de fick röra på benen innan de ska in i släpet igen. I eftermiddag när vi kommit fram till anläggningen så ska vi rida båda. Sen väntar SM-invigning. Kul!
 
Här är några bilder från imorse. Tack så mycket Klara och Robban för underbar mat och boxplatserna!
 
Claudius väntar på morgonhavren 
 
Knatte vill också ha havre
 
 Utsikten där förmiddagsfika ägde rum -härligt!

SM 2013

Nu sitter Tessan och jag i bilen på väg mot vår färsta anhalt norr om Göteborg, för att övernatta hos Tessans vänner Klara och Robban. Imorgon förmiddag ger vi oss vidare mot SM i Hammarö, Karlstad.
 
Knatte och Claudius står snällt i släpet och har inte en aning om vad för äventyr som väntar. Spännande!
 
Fortsättning följer...

Packa om

 
Jag kom hem från Stockholm i måndags kväll.
Idag har jag tvättat, packat och tränat för Susanne med Claudius ich Knatte inför SM. Full rulle hela dagen! Imorgon är det lite till packning och sen ska hästarna badas och fixas sen åker vi efter lunch. tävlingen börjar inte förän på fredag, men eftersom det är heeeela vägen till Karlstad vi ska så ska vi övernatta i Göteborgstrakten. Ett spännande äventyr!
 
 
 

STOCKHOLM

Känner ni igen det? Kanske har ni sett den i någon film? Till exempel "Torka aldrig tårar utan handskar". Förresten om ni inte har sett den filmen -gör det!
 
Bilden är från Stockholm C. Där jag är!!!
 
Jag har aldrig varit i Stockholm innan. Jag är här bara över helgen. Imorgon ska vi gå på stan och på kvällen ska vi titta på Mickas teater/musikprogram och på söndag är det Gröna Lund!! Sen åker vi bil hem på måndag :-) 
 
imorgon får ni fler bilder och mer uppdatering om Stockholm men även hur Knatte och Claudius trimmade. Spännade, missa inte!
 

On my way

Sitter på tåget och har precis köpt mig en baguette. Vart jag är påväg får vi veta snart...
 
 

Film på Knatte från Susanne Gielen träningen 2013-08-06

Njut!

Ungponny SM 16-17/8!!!

 
 
Tänk för att jag ska till SM (!!!) med de här fina, fina pågarna!!! Åhhh jag är sååå glad! Och så TAGGAD! Ahhh det kommer bli sååååååååååååååå kul!! :-D 
 
 

Träning för Susanne Gielen

Idag har jag tränat för Susanne med både Knatte och Claudius. Knatte har hon sett innan och gillar honom mycket! Men för Claudius var det första gången, som alltid gav han ett bra intryck!
 
De var mycket fina båda två, men den som verkligen glänste var helt klart Knatte! Så in i helvet bra han är!!!
 
 
 
 
 
För bara några minuter sedan släppte vi hem Speedy för lite vila hemma hos oss. Han har ju stått uppe hos Tessan (Högås Stuteri) tidigare. Meningen var att han skulle börja vila på fredag men eftersom jag är förkyld och febrig så kan han lika bra vila nu. Men det är inte lång vila, måndagen den 19/8 är det igångsättning igen! Varför? det får ni veta imorgon ;-)
 
Här är några bilder bästa Tessan fotade:
 
I väntan på att kompisen skall komma
Horatio Caine
 
 
"Du och jag, Tilly" -Speedy
 
 
 
 
Bästa fotot! Så hilma söt!!
Speedy tog fram stortraven. Den ser man inte varje dag! ;-)
 
 
BUS!
 

Karro - the no 1 bereiter!

Följ min hästiga vardag på väg mot toppen!

RSS 2.0