3 dagar kvar

Nu är förberedelserna inför Falkenberg, Ungponny Championstet, i full gång minsta sagt!  Knatte är klippt och den fina pälsen har börjat växa ut, han har fick nya skor förra veckan, vi tränar för fullt (formtopp?) och jag har börjat packa. 
 
På fredag bär det av! :-)

Tävling, Willands 2013-09-21

Igår var Curre och jag i Willands och tävlade. Vi startade samma program som förra veckan, dvs LAP:1, och lyckades skrapa ihop 66,7 procent som räckte till en andra plats! :-D
 
 
 
 
(Fina bilder som Tessan tog idag! :-))
 
Curris var fin. Lite spänd var han, lite bubblig som vi brukar säga. Han stänger in sig själv i en liten bubbla och är för blyg för att spräcka den. På framridingen var han inte bubblig, och vi gjorde några riktigt bra saker, bland annat skolorna som vi har haft det lite jobbigare med. 
 
När det började närma sig start fick jag rida runt banan, då kände jag hur han sjönk 5 cm i mankhjöd och bubblande var påbörjat. När vi sedan kom in på banan och började programet, sjönk han ytterligen 5 cm. Så 2/3 av programmet red jag en c-ponny... Hahaha! Men den sista delen började han andas och växte upp igen och det började kännas så som det ska göra ;-) 
 

Vinst x2

Igår var vi och tävlade med Curre och Knatte hos Ringsjöortens RF. Båda grabbarna skötter sig utmärkt, fastän det var lite nervöst i stallet när jag knoppade men när det väl är på tävling tycker de att det är toppen!
 
Knatte startade LB:1. Den här tävlingen var liksom genrepet innan Chapionatet i Falkenberg 28-29 september. Så nu ville jag känna att han gick att påverka även inne på banan och att han fortfarande var med mig. Han var SÅ fin på framridningen! Verkligen magisk! På banan tyckte jag att det gick okej. Han svarade bra på mina hjälper i travarbetet men i galoppen han var lite spänd och stod emot lite. Det fanns helt klart saker som var väldigt bra och en del saker att jobba med tycker jag. Procenten blev 73,2% och räckte till en vinst i klassen.
 
Curre startade LAP:1 och det här var hans första tävling på 3 månader. Alla vi som känner Curre vet att han måste tävla ofta för att se staketen annars blir han väldigt lätt tittig. MEN han skötte sig som den guldpengen han är och blev segrare i klassen! Procenten blev 69.2%. Jag tycker inte alls vi pikade programmet men det var inga missar och det var jämnt och med flyt. 
 
Nästa lördag 21/9 ska Curre gå en LAP:1 till i Willands sen hoppas vi på FEI programen :-) 
 
Mina finaste 
Hillstars Brocco Lee (Knatte)
val f -08 
e. Coelenhage´s Prins Thatch RP 151 ue. Prince Mab xx
 
 
 
 
EG Carnot (Curre)
val f-06
e. FS Champion de Luxe ue. Danny Black
 

Bilder från när Susanne red

Stilstudie av Susanne Gielen och Hillstars Brocco Lee:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Susanne Gielen rider Hillstars Brocco Lee

Idag var vi hos Susanne igen men den här gången var det inte jag som red urtan Susanne själv, och det fick bli Knatte som bar på lasten. 
 
Det var verkligen roligt att se när Susanne red Knatte. I början blev han lite frustrerad över kraven, som definitivt inte var orimliga krav utan bara krav som han skulle acceptera, men sen när han kom på grejen så var han sååå fin! Susanne är bara så j*kla skicklig! Hon är så precis i sina hjälper! Det är imponerande!
 
 
 
Ni får vänta tills imorgon på fler bilder! God natt ♥
 

god natt

Ikväll har jag varit hos min farmor och farfar och friat farmor eftersom hon fyllde år. Det var mycket och mycket god mat! Alltid gott när farmor lagar!!! Det var väldigt trevligt att träffa lite släkt. Nu är jag HELT slut efter att gått upp 05.30 och hålllt igång HELA dagen!!! Så ja nu ska jag sova. >"Z Z Z Z!"<

2013-09-05

Idag har varit en bra dag! Kort skoldag, fikat på god äppelkaka, ridit en mysig kvällstur på Speedy men framför allt, dagens höjdpunkt, kanske veckans hjödpunkt, jag har tränat Curre för Susanne! Ja det var ett tag sedan men åh så duktig han var! Han verkligen kämpade och gjorde sitt bästa hela passet! Han var verkligen GULD ♥
 

Här är några bilder Tessan tog idag:
 
 
 
 
 
 
Med dig är jag lycklig ♥
 
 
 
 

Knatte i tisdags

I tisdags tränade jag med Knatte hos Susanne Gielen. Knatte var jättefin och börjar tåla lite mer jobb och att man ställer kvar på honom. Så vi jobbade lite på att samla galoppen -> skritt, där måste han verkligen sätta sig på sina bakben och bära med dem. Han tog arbetet mycket bra och sen travade vi lite efter och han var SÅ FIN!!! Gjorde några travlängingar -han börjar få ordning på hans ben nu och shit vad han kan länga!
 
Tessan filmade inte idag utan bara fotade. Här är nårga fina bilder från träningen:
 
 
 
 
Susanne rider

Claudius´s ärovarv...

..hemma. ;-)
 
 
Vackra IM Claudius RP 178
Dag 1: 5:e plats Dag 2: 2:a plats TOTALT: 3:a!!!!!!!
 
 
Ja eftersom jag valde att ta vinnaren, Knatte, på prisutdelningen på SMet i Karlstad kändes det inte mer än rättvist att fixa till Claudius som kom trea och ha ett eget ärovarv här hemma. Skitkul tyckte både Claudius och jag! :-D

God morgon!

Sitter i sängen och har precis vaknat. Båda hundarna är på mitt rum i närheten av mig, mysigt! Min mage vill ha mat så tänkte inte skriva en hel roman!  
 
Knatte var jättefin igår när vi trimmade. Jag red och Tessan coachade. Riktigt kul var det!
 
Nu ska jag gå upp från min varma, gosiga säng, ner till det kalla köket och göra mig ite frukost. Senare idag blir det hästarna!
 

Karro - the no 1 bereiter!

Följ min hästiga vardag på väg mot toppen!

RSS 2.0